sunnuntai 28. helmikuuta 2016

"Heppaleirillä Hattelmalassa"


Moikka, hiihtoloma vierähti ja arki astuu kuvioon. Hiihtoloman alkuviikosta heposet oli vähäsen kevyemmällä ja ratsastin niitä pellolla niin hyvin kun pystyi. 
Torstaina pakattiin molemmat hepat koppiin ja lähdettiin Hattelmalaan. Heposet ja minä yövyttiin Hattelmalassa 2 yötä. 
Ekana päivänä, torstaina hypättiin molemmilla hevosilla jumppaa ja tehtiin okseri, okseri sarjaa. Molemmat hepat toimivat suhtkoht hyvin. Tuntien jälkeen ratsastin vielä kaksi heppaa yhden kunnolla läpi ja toisen kevyesti. Illalla hoitelin omat pollet ja kömmin yöpymään Suskin ja Eekun kämpille. Perjantaina autoin Suskia hevosten ratsastuksessa, verkkasin yhteensä 6 heppaa Suskille ja Suski ridas sitten sen jälkeen hepat läpi. Puolenpäivän aikaan P ja D pääsivät käväriin eli kävelytyskoneeseen jossa ne olivat tottuneet olemaan enne kun olivat meidän polleja juuri Hattelmalassa. Näinollen minun ei tavinnut talutella niitä ennen ratsastuksia. Susin auttamisen jälkeen mulla oli vielä 3 heppa jotka piti liikuttaa ihan kunnolla alusta loppuun. Hepat tuntuivat kivoilta ja erinlaisilta.

 Illalla sen jälkeen kun olin ridannut 3 heppaa oli P ja D vuoro. Tehtiin niin että Suski polki ekana molmepia vähäsen läpi ja sitten auttoi lopuksi minua kun kipusin selkään. Hepsut tuntuivat tosi hyviltä Suskin jälkeen. Heppavilkkaan päivän päätteeksi oli ihana kömpiä nukkumaan.
  
Lauantaina hypättiin sitten ihan kunnon rataa heti aamusta. Sitä ennen olin liikuttanut yhden hepan. Radassa oli kolme sarjaa, elikkä rata perustui vain sarjaesteiden hyppelyyn. P hyppäsi ensin ja saimme olla yksityistunnilla. P hyppäsi tosi hyvin ja loppuakohti vain prani. Huomasi että P oli tehnyt hyvin töitä edellisinä päivinä. P jälkeen oli D vuoro. D oli myös todella hyvin avuilla ja hyppäsi hyvin. 
Oi tosi kiva päättää hiihtoloma mukavaan ja opettavaiseen viikonloppuun Hattelmalassa ja seuraavaa kertaa odotellessa! Videota latailen huomenna :)2 kommenttia: