keskiviikko 13. tammikuuta 2016

290. Maajoukkueleiri 9-10.1
Animagin luennollaMoikka, viime viikonloppuna Ypäjällä oli eka maajoukkuevalmennus. Kirjoitan päivä muodossa mitä leirillä tehtiin ja tapahtui.


https://www.instagram.com/p/BAaBTHZMfYX/?taken-by=teamkvarnstrom

Perjantai
Lähdettiin sittenkin jo perjantaina Ypäjälle koska la aamuksi oli luvattu todella huonoa keliä ja tunnit la alkoivat jo klo 9:30. Startattiin heti kun pääsin koulusta, heitettiin vain kamppeet autoon ja menoksi. Hepat matkusti hyvin. 
Kun päästiin Ypäjälle niin purettiin kamat ja huomattiin siinä samalla että siellä ei tule hevosille vettä talliin elikkä ämpärijuotto edessä, no kiva eikä Davina edes uskalla juoda ämpäreistä. Jouduttiin raahata vedet maneesissa olevasta säiliöstä missä oli jääkylmää vettä. Kaiken tämän rumban jälkeen menin ratsastamaan hepat manesiin. Maneesissa oli jääkylmä koska siellä oli joku unohtanut ovet auki neljäksi tunniksi, jes kaikki vessat jäässä ja vettä ei sitten tullut mihinkään. 
Hepat oli aika energisiä koska ei oltu päästy ratsastamaan kunnolla kovien pakkasten takia.  

Lauantai
Mulla alkoi eka tunti 9:30 Pandalla. Videossa näätte minkälaisia harjoituksia tehtiin. 
Heti alkutunnista otettiin jalkkarit pois ja ridattiin näin melkein koko tunti. Viimeiset hyppelyt  lopussa tehtiin jalustimet jalassa.  Panda oli kyllä tosi hyvä ja teki kaikkea mitä pitikin. 
Davinalla mulla oli tunti 11:30. Davinalla oli ihan sikana energiaa ja se toi pikkuisia tasapaino-ongelmia minulle. Saatiin Davinan kanssa kyllä tehdä hommia loppuun asti koska lopussakin kun hypättiin linjaa se ei halunnut vieläkään tulla takaisin niin kiltisti. Lopuksi Davinakin helpottui ja toimi kiltisti ja hyvin.
Tuntien jälkeen oli Mia Stellbergin luento 14:00 Vanhalla koululla. Luento oli tosi opettavainen ja sain paljon irti siitä. 18:30 oli seuraava luento missä kerrottiin hevosten hyvinvoinista ja miten tärkeää on että hevosia hoidetaan hyvin ja  ennaltaehkäistään sairauksia ja rasitusvammoja. Ihan illan lopuksi 20:00 rakennettiin rata opistohalliin sunnuntaita varten ja jaettiin seuraavan päivän ryhmät. 

Sunnuntai
Sunnuntaina aamu alkoi jo klo 7:45 Pandan kanssa. Tunti oli periaatteella veryttely ja sitten rataharjoitus. Ratakorkeus oli 110-120cm ja siihen kuului linjoja sekä melko haastava kolmoissarja jossa oli sujuvat välit okseri okseri pysty ja se oli sijoitettu ihan katsomon viereen seinään kiinni. Panda oli ihan liekeissä vähän sähikäinen ja pomppi mutta oli siitä huolimatta melko hyvä ratsastaa suorana esteille. Sanna oli tyytyväinen ja niin minäkin. Davinan tunti oli melkein heti perään ja samat kuviot. Davina oli vielä vähän liian pyrkivä ja ei tullut niin hyvin takaisin kun olisi toivottu. Rata meni kuitenkin ihan kelvollisesti ja Sanna vaikutti tyytyväiseltä. Päivän päätteeksi meillä oli vielä juoksutesti joka siirrettiin pakkasen takia.  luento iltapäivällä koski fyysistäkuntoa ja meillä junnuilla käytiin läpi sitä uutta projektia johon kaikki junnut ovat sitoutuneet eli saadaan kunto- ohjelmat ja sen seuranta ohjeet. Siitä myöhemmin kerron lisää kun kunto-ohjelmat saadaan käyntiin. Oli rankka viikonloppu mutta kiva ja hyödyllinen. Mukavia ihmisä ja paljon hyvää oppia saatiin. Ensi leiriä odotan jo innolla.   

Aamukävely

hm... ilman jalustimia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti